Запитуєте-відповідаємо

З метою реалізації громадянами України конституційного права на звернення до органів державної влади при ДП «Сумський регіональний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації» створено громадську приймальню, яка забезпечує кваліфікований, неупереджений, об’єктивний та своєчасний розгляд звернень громадян і задоволення їх законних прав.

Також Ви можете надіслати нам запит. Ваші запитання і відповіді на них будуть розміщені на сайті.
Ми гарантуємо своєчасний і ретельний розгляд усіх звернень та кваліфіковану допомогу в межах компетенції регіонального центру стандартизації, метрології та сертифікації.

Хочу купити онуку торт на День народження але боюся вони занадто яскраві та зберігаються аж 5 діб! Тож скільки там барвників та консервантів?! Хто робить аналіз на вміст кількості консервантів та барвників, якщо зараз перевірки заборонені? Діти зараз хворіють на алергії, а всім байдуже скільки захотіли стільки й добавили і ніхто виробників не перевірить!!! Оксана Василівна м. Суми 06.04.2015
Добрый день! Наше предприятие имеет сертификат на систему управления качеством в соответствии с требованиями ISO 9001. Мы являемся производителями составляющих материалов для упаковки пищевых продуктов. Стоит ли нам проходить процедуру сертификации по ISO 22000? Есть ли другой международный стандарт для предприятий, выпускающих такой вид продукции? Возможно ли ограничиться только лишь сертификатом ISO 9001? Спасибо. Юрий Борисович 05.04.2015
Доброго дня. Турбує Вас представник приватного малого підприємства. Наше підприємство виробляє харчову продукцію п’яти найменувань на одній промисловій лінії. Ми плануємо отримати сертифікат на систему управління безпечністю (ДСТУ 4161). Питання – треба нам проходження процедури сертифікації виробництва лінії (це один сертифікат) або ж треба сертифікувати виробництва кожного найменування продукції, що виробляється на цій лінії (це 5 сертифікатів). Дуже дякую за відповідь. Олена Олександрівна 05.04.2015
Форма додавання питання